Nieuws

Grootste prijsstijging koopwoningen in ruim 7 jaar

Bestaande koopwoningen waren in september 3,5 procent duurder dan in september 2014. De prijsstijging ten opzichte van een jaar eerder is de grootste sinds april 2008.

Dat meldt het CBS op basis van zijn onderzoek met het Kadaster naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland. In september 2015 was de gemiddelde prijs ongeveer even hoog als in februari en maart 2004. Sinds het dal in juni 2013 zijn de prijzen 6,6 procent gestegen. Ten opzicht van de piek van augustus 2008 liggen de prijzen 16,3 procent lager.

Nederland zakt op ranglijst waarde bebouwde omgeving

Nederland staat dit jaar op de twintigste plaats als het gaat om de totale waarde van de bebouwde omgeving. Gerekend naar inwoner staat Nederland zelfs op nummer negen.

Dat blijkt uit de Global Built Asset Wealth Index, die op 19 november door Arcadis, de wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, is gepubliceerd. Het onderzoek is voor Arcadis gedaan door het Centre for Economics and Business Research,

Zoekresultaten funda straks onafhankelijk van makelaarsvereniging

Op de vernieuwde website van funda die eind november gelanceerd wordt, staat de zoeker centraal. Woningaanbod wordt getoond op relevantie; woningen van makelaars die zijn aangesloten bij branchevereniging en funda-eigenaar NVM verschijnen dan niet langer automatisch bovenaan in de zoekresultaten. NVM-directeur Ger Hukker: “In de praktijk verandert dit nauwelijks iets.”